Kup Primoštena 2015.

objavio Theo dana 20. listopada 2015.

Naši jedriličari pobijedili u 3 kategorije!!!

fotografija

 

Nakon Državnog prvenstva u Rapcu gdje je Jana Jelčić osvojila zlato, ovog vikenda u organizaciji J.K. Primoštena održana je regata za klase Optimist, Laser 4.7 i Laser radial. Nakon dugog razdoblja kiše i lošeg vremena poklopilo se sunčano vrijeme sa zapadnim vjetrom u subotu i jugom u nedjelju jačine od 5-12 čvorova. Pravi ljetni uvjeti. Laseri su odvozili maksimalnim 5, a Optimisti 4 plova.

U klasi Laser 4.7 pobijedila je naša jedriličarka Karla Šavar ispred Roka Copića iz Šibenika i Marina Radačića iz Trogira. U klasi Optimist pobijedio je naš jedriličar Roni Bobovnik sa tri prva i jednim drugim mjestom ispred Marka Ivančeva i Petre Mastelić, jedriličara iz Splita. U kategoriji do 12 godina pobijedio je naš mladi jedriličar Luka Hagenauer ispred Tonia Buličića iz Trogira i Josipa Tafre iz Omiša.

Od ostalih članova našeg kluba, Luka Fatović je završio na 21. mjestu u klasi Optimist, Jana Jelčić na 5., Niko Kaštelan na 6. i Timon Vertuš na 9. mjestu, svi u klasi Laser 4.7.

 

 

0

Preko jakog juga i bure zasluženo do postolja! U Rapcu proglašeni najbolji jedrličari i jedriličarke do 16 godina!

objavio Nikola dana 21. rujna 2015.

https://www.facebook.com/jkkvarner


Preko jakog juga i bure zasluženo do postolja!

Na regatu je pristiglo ukupno više od 230 najecatelja iz Italije, Austrije, Mađarske, Turske, Srbije, Slovenije i Hrvatske. U klasi Optimist je učestvovalo 176, u klasi Laser 4.7 – 40 i u klasi Techno 293 – 11 natjecatelja.

Ukupno kroz četiri dana odjedreno je četiri plova po jakom jugu i buri. U četvrtak, prvog dana regate odjedrena su dva plova za sve klase po jugu jačine od 15 do 20 čvorova. U klasi Optimist poveo je Bartol Urem ispred Martina Frasa i Sare Muješić. U klasi Laser 4.7 – Leon Kljuš ispred Svena Stevanovića i Marka Smolića. Kod klase Techno 293 nakon prvog dana u vodstvu je bio Luka Rožić ispred Janka Kovačevića i Martine Jerman.

Drugog i trećeg dana uvijeti na moru nisu išli na ruku jedriličarkama i jedriličarima, oba dana regatni odbor je pozivao flotu na more medjutim vjetar nije izdržao dovoljno dugo da se postavi polje i krene sa predvidjenim jedrenjima. Trećeg dana, na polju Optimista, nakon dva ponavljanja žuta grupa je startala na crnu zastavu medjutim vjetar je uskoro promijenio smjer i nedugo zatim nestao sa regatnog polja. Slično je bilo i na polju Lasera 4.7 i Techno 293.

Posljednjeg dana zapuhala je poznata kvarnerska bura te izazvala flotu najboljih mladih jedriličarki i jedriličara na more. Sve klase uspješno su odjedrile dodatna dva plova, a u odnosu na prvi dan izmjenila su se i vodstva te mjesta na postolju.

U klasi Optimist u ukupnom poretku pobjedu je odnio Fillipo Costa ispred Sare Muješić i Martina Frasa. Prvak Hrvatske u ukupnoj konkurenciji i konkurenciji djevojčica je Sara Muješić, srebro je pripalo Krešimiru Buneti a bronca Marijanu Mavaru. U konkurenciji djevojčica srebro je osvojila Tonina Perković a broncu Nina Škopac.

Kod klase Laser 4.7 u ukupnom poretku i konkurenciji hrvatskih jedriličara najbolji je bio Marko Smolić koji je time zaslužio titulu prvaka Hrvatske, drugo mjesto i srebro pripalo je Leonu Kljušu dok je treće mjesto i bronca pripala Svenu Stevanoviću. U konkurenciji djevojčica prvo mjesto i zlatnu medalju osvojila je Jana Jelčić, drugo mjesto i srebro – Karmen Perković te treće mjesto i broncu – Lea Kliškinić.

U klasi Techno 293 prvak Hrvatske i najbolji u ukupnom poretku je Janko Kovačević, drugo mjesto i srebro je pripalo Luki Rožiću a treće i bronca Martinu Dolencu.

Najbolji plasman iz domaćeg Kluba, JK Kvarner, ostvario je David Medančić. David je u ukupnom poretku zauzeo 15. mjesto sa najboljim ulaskom u cilj na 3. i 1. mjestu u trećem i četvrtom plovu. Tajana Filipaš zauzela je 37., Viktor Kulić Golja 85., Goran Šime Stipanov 106., Dino Kalac 132., Eugen Kulić Golja 147. i Manola Miletić 150. mjesto. U klasi Laser 4.7 Paola Miletić se plasirala na 13. mjesto u ukupnom poretku i 4. mjesto u konkurenciji djevojčica te su je samo 3 boda djelila od postolja. Anteo Šumberac zauzeo je 26. mjesto.

 

Detaljne rezultate možete pregledati ovdje.

0

27. Kepertov Memorijal – 12.-13. rujna 2015.

objavio gea dana 4. rujna 2015.

27. Kepertov memorijal održati će se na Jarunu 12. i 13. rujna. Očekuje se dolazak desetak klubova iz cijele hrvatske kao i inozemnih gostiju.

Kepert je kriterijska regata kriterija 1.4. Tradicionalno je i test za nove generacije prije početka natjecateljska esezone.

Tu je raspis regate: raspis 27 kepert

 

KEPERT web

0

Karla 13. na svijetu!!!!

objavio Theo dana 18. kolovoza 2015.

KarlaOd 07 – 14. 08. u Medembliku, Nizozemska, održano je SP u klasi Laser 4.7.

Karla Šavar, članica našeg kluba, ostvarila je izvanredan rezultat zauzevši ukupno 13. mjesto u konkurenciji 127 takmičarki.

Regata je trajala 6 dana, od kojih su prva 3 dana bila kvalifikacijska sa 5 plovova, a nakon toga su se grupe dijelile na zlatnu i srebrnu skupinu te se odjedrilo jos 6 plovova. Vjetar je kroz tih šest dana puhao iz različitih smjerova većinom od 3 do 18 čv pa je često regatni odbor imao problema sa postavljanjem polja te se znalo dogoditi da su jedriličari bili na moru čak do 21:30.  Karlin rezultat bio bi i bolji da joj se nije dogodilo nesretno prevrtanje u jednom od finalnih plovova gdje je izgubila više od 30 bodova.

Iz Hrvatske je, osim Karle, u ženskoj konkurenciji nastupila Mia Kazoti iz J.K. ” Mornar” koja je zauzela 48. mjesto. U muškoj konkurenciji bilo je 257 takmičara, a plasmani takmičara iz Hrvatske su bili: Leon Kljuš J.K. “Val” Crikvenica 37., Marko Smolić J.K. “Val” Šibenik 54., Sven Stevanović J.K. “Maestral” Rovinj 73., Noa Vladislavić J.K. “Mornar” Split 127., Ante Jušić J.K. “Val” Šibenik 136., Stipe Gašpić J.K. “Split” Split 147., Dino Prtenjača J.K. “Tramontana” Opatija 242.

Rezultati:

http://laserworlds.sailing.today/pages/laser_47_GIRLs_overall.html

http://laserworlds.sailing.today/pages/laser_47_boys_overall.html

0